Hvad
Hvor
Hvornår
1. april

Konono Nº1 (COD)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Lør., 01. april 2017, 21:00
- Konono Nº1 (COD)
Prisniveau
150.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Konono Nº1 (COD), 2017 København N

Med hjemmelavede instrumenter og anarkistisk sindelag har pionererne af congotronics, Konono No.1, formet deres rå og hypnotiserende lydbilleder. Nu vender det uovertruffende live-band tilbage til Global

Konono No.1s blanding af det spektakulære og det minimalistiske, det traditionelle og det moderne, har skabt et unikt og bjergtagende lydbillede, som har sikret dem en plads i de øverste musikalske sfærer. De har været bannerfører for genren congotronics, der voksede ud af Congos hovedstad, Kinshasa, og som også tæller bands som Kasai Allstars og Staff Benda Bilili.

Med DIY-mentalitet og en anarkistisk tilgang, mikser Konono No.1 den traditionelle trancemusik, Bazombo, med elektronica og avant-rock og skaber overjordiske musikalske lydlandskaber, der forførende leder publikum til ekstase. Deres lyd er blevet sammenlignet med alt fra Can og Krautrock til Jimi Hendrix og proto-techno.

Bandet blev grundlagt i Kinshasa i 1960erne af Mingiedi Mawangu. Instrumenterne byggede gruppens medlemmer selv af skrot fra forstædernes lossepladser. Og det er de blevet ved med. Metalinstrumenterne giver lydbilledet en rå kant; bildøre bliver til trommer og kasserede magneter til mikrofoner.

Rytmiske vokaler går i dialog med det særegne instrument »likembé«, et lille håndholdt metalklaver, hvis distinkte, metalliske lyd styrer musikken og fører den i nye retninger. I mens skaber de mange hjemmelavede slagtøjsinstrumenter polyrytmiske forløb, vekslende mellem minimalisme og ekspressive energiudskejelser.

Med debuten »Congotronics« på Crammed Discs i 2004, blev Konono No.1 en øjeblikkelig succes på den internationale musikscene. Deres rå og hypnotiserende lyd har fanget såvel publikum som anmeldere og andre musikere og de har fået hyperbolske ord med på vejen fra musiktidsskrifter som Pitchfork og Songlines, men også fra musikere som Thom Yorke, Björk og Beck, der alle har peget på Konono No.1 som en kilde til inspiration.

Konono No.1s live-optrædener er unikke og enestående oplevelser. Den pirrende trancemusiks rå og minimalistiske rytmeforløb udkrystalliserer sig i hypnotiserende dans og overjordiske lydlandskaber.

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Lør., 01. april 2017, 21:00
- Konono Nº1 (COD)
Prisniveau
150.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.