Hvad
Hvor
Hvornår

Kødets lyst, Tankens list - 1001 nat

Billetter til Kødets lyst, Tankens list - 1001 nat, 2012 København K

Kødets lyst, Tankens list

1001 nat - kærlighesklassiker gennem 1200 år

Seksualitet er biologi, men også kulturelt betinget. Og set gennem historisk perspektiv har den spillet helt forskellige roller. Efterårets foredragsrække udforsker seksualitetens historie. Denne aften omhandler all time kærlighedsklassikeren 1001 nat!

Det største seksuelle tabu i dag er ikke at have sex! TV-sexologer er blevet vor tids guruer, hvis forkyndelser i medier, livsstilsmagasiner og radioprogrammer alle går på, at sex er livsvigtigt! Porno er blevet hver mands (og kvindes) eje på www. Det er som om, behovstilfredsstillelse for senmodernitetens mennesker i dag er noget, man har ’ret’ til, for ”sex er lige så vigtigt som mad og drikke”, lyder formaningerne til os fra alle sider. Seksualitet er biologi, men også kulturelt betinget. Der skal ikke andet end et overfladisk spadestik i kulturhistorien til for at opdage, at f. eks. seksuel afholdenhed ikke – som i dag - var lig med meningsløshed i tidligere tider.

En erotisk verdensklassiker som f.eks. 1001 nat, foreligger i stærkt varierende udgaver i forhold til hvilken historisk epoke og kultur, den er udgivet i. Det Kongelige Bibliotek har i sin samling Antoine Gallands oversættelse fra arabisk til fransk fra 1757-58 – som blev berømt for sine erotiske passager, hvorimod de er kraftigt beskåret i den danske oversættelse fra 1927. I 2013 er de erotiske passager tilbage igen i Vandkunstens kommende genudgivelse.

Kom og oplev professor ved KU, Peter Madsen, fortælle om kærligheden i den erotiske klassiker. Denne aften byder også på oplæsning af Ellen Hillingsø.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.