Hvad
Hvor
Hvornår

Kelley McRae + M.C. Hansen

Billetter til Kelley McRae + M.C. Hansen, 2016 København N

Koncerten er en del af Vinterjazz 2016.

Sangerinden og sangskriveren Kelley McRae og hendes partner, guitaristen Matt Castelein, udskiftede i 2011 deres lejlighed i Brooklyn med en camper for at tage på landevejen fuld tid. Tusinder af kilometer og hundreder af koncerter senere har de turneret fra kyst til kyst i USA, blandt andet med en udsolgt koncert på den legendariske Bluebird Cafe i Nashville, såvel som spillet for fulde huse rundt om i Europa.

Kelley McRaes musik er blevet sammenlignet med navne som Lucinda Williams og Gillian Welch, og repertoiret spænder fra besættende ballader over indfølte kærlighedssange til energiske guitardrevne numre fulde af håb. Amerikanske Paste Magazine skriver blandt andet i en anmeldelse: “Kelley moves effortlessly from the mournful tones of the plantation to the celebratory swing of the saloon, from songs of loss and decay to hymns of love and grace.” Den anerkendte filminstruktør Wim Wenders har udtalt, at Kelleys sange har givet ham tårer i øjnene, og BBC-radioværten Bob Harris kalder hendes sange “fremragende”.

Kelley udgav tidligere i år albummet Easy On My Mind, hvis sange hun skrev i en hytte i North Carolinas bjergkæde Smoky Mountains og indspillede i Austin, Texas.

Aftenens andet hovednavn er den danske sanger og sangskriver M.C. Hansen, som med koncerten på Global markerer udgivelsen af sit femte album, From Whitehorse to the Crow’s Nest. M.C. holder til på Jungshoved på Sydsjælland, men har siden 2003 rejst rundt i verden med sin guitar, sin banjo og sine historier. Musikalsk kombinerer han sin danske baggrund med inspirationer fra amerikansk country og folk – en stil han selv kalder Scandicana.

M.C. har givet koncerter i elleve forskellige lande, herunder på prestigefyldte spillesteder som Olympia i Paris og Hammersmith Apollo i London såvel som i seks forskellige amerikanske stater. Udover at optræde i eget navn, er han også en del af backingbandet The Sentimentals, der har samarbejdet med amerikanske sangskrivere som Jonathan Byrd og Matt Harlan.

Med på scenen har M.C. sin faste samarbejdspartner Jacob Chano på harmonium og kor.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.