Hvad
Hvor
Hvornår

Jonathan Kreisberg Quartet (US)

Billetter til Jonathan Kreisberg Quartet (US), 2012 København K

Et friskt skud New Yorker-jazzluft skydes ind i det danske jazzlandskab af mesterlig guitarist og hans skarpe kvartet.

Jonathan Kreisberg (guitar) Will Vinson (saxofon) Joe Martin (bas) Colin Stranahan (trommer)

Jonathan Kreisberg er på alles læber i disse år. Og ikke uden grund. Han er nemlig en guitarist af de ekstraordinære. Med rødderne solidt forplantet i jazztraditionen formår han at absorbere impulser fra jazzguitarens mestre og flere til i et meget nutidigt og vedkommende udtryk understøttet af en fabelagtig teknik samt en smuk og varm tone.

Det var egentlig ikke jazzen, der oprindeligt fik den nu 40-årige amerikanske New Yorker-guitarist til at tage guitaren til sig, men rockmusikken anført af især Van Halen. På et tidspunkt fandt Kreisberg dog ud af, at han passede bedre ind i en mere improviserende kontekst. Nu med jazzguitar-sværvægtere såsom Pat Martino, Pat Metheny, Allan Holdsworth, Jim Hall og John Scofield som forbilleder.

Sit renommé taget i betragtning er det ikke overraskende, at Jonathan Kreisberg har været i høj kurs. F.eks. har legenderne Lee Konitz og Dr. Lonnie Smith haft ham under deres vinger. Men Jonathan Kreisberg har også markeret sig med bl.a. egen trio, kvartet og kvintet. På egen boldgade træder en anden facet af hans musikerskab stærkt frem. Det er hans kompositoriske evner. Kreisberg kan det der med at skrive melodier der både fænger og har substans.

Denne gang gæster Jonathan Kreisberg Jazzhouse med sin kvartet. Den tæller tre andre fortræffelige musikere, som danner en fornem platform for hans mageløse guitarspil, og som vil bringe den friske New York-jazzluft ind i det danske jazzlandskab.

LINE-UP

Jonathan Kreisberg - guitar

Will Vinson - saxofon

Joe Martin - bas

Colin Stranahan - trommer

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.