Hvad
Hvor
Hvornår

James Blackshaw (UK) + The Necks (AU)

Billetter til James Blackshaw (UK) + The Necks (AU), 2012 København K

James Blackshaw (UK) + The Necks (AU)
14. juli, kl. 21.00

Dobbeltprogram med engelsk freefolk-virtuos og en australsk trio, der trodser enhver forventning om, hvordan en akustisk trio kan lyde.

James Blackshaw har længe været en lysende stjerne på guitarvirtuosernes himmel. På samme måde som hans kompositioner bygges langsomt op for at blomstre i fuldt flor, har han langsomt og sikkert over otte plader skabt sig et navn på grund af sin næsten umenneskelige evner på guitaren. Virtuositeten bliver aldrig et mål i sig selv for Blackshaw. Snarere bruger han den som en vej til at skabe smukke, melodiske sange.

Hans evne til at forene det ekvilibristiske med en imponerende sans for melodi, tekstur og minimalisme har fået folk til drage sammenligninger med komponister som Steve Reich, Terry Riley og Erik Satie, samtidig med, at musikken har dybe rødder i den frie folk.

Australske The Necks er et band helt uden for kategori - ikke blot i deres hjemland, men også på verdensplan. Deres musik er hverken jazz eller rock, og måske det mest passende ville være at hæfte et “post-everything”-mærkat på dem. Nogle kritikere har sammenlignet dem med Krautrock-navne som Faust og Can, mens andre har fundet paralleller til minimalister som La Monte Young, Tony Conrad og endda Philip Glass i deres musik. The Necks formår med stor konsekvens at trække tæppet væk under enhver forventning til, hvordan en en akustisk klavertrio kan lyde. Ofte består deres koncerter af én lang komposition på en time, der kan bevæge sig fra abstrakt jazz til store lydflader og soniske forløb, der kan minde om techno.

Deres lyd har fået legender som Harold Budd og Brian Eno til at invitere dem til at optræde. Men den største hædersbevisning er måske, at intet band har vovet at efterligne deres udtryk. Og hvor skulle de også starte?-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.