Hvad
Hvor
Hvornår

Graham Coxon

Billetter til Graham Coxon , 2012 København V

VEGA og Beatbox Concerts præsenterer
Blur-guitaristen Graham Coxon indtager VEGA med nyt album under armen

Graham Coxon indtager d. 13. september Lille VEGA med sit nye soloalbum A + E, hvor den anerkendte Blur-guitarist improviserer sig gennem et eklektisk mix af poppet lo-fi rock.

Eklektisk rock
Graham Coxons solomateriale har altid været et eklektisk mix af forskellige musikalske retninger, der som udgangspunkt virker som hinandens modsætninger, men i hænderne på den talentfulde guitarist giver mening.

Få guitarister nyder samme grad af anerkendelse blandt sine kollegaer som Coxon, der af Noel Gallagher er blevet beskrevet som den mest talentfulde guitarist i deres generation. Radioheads Jonny Greenwood er erklæret fan, og sidste år beærede guitarfirmaet Fender, Graham Coxon ved at opkalde en Telecaster-model efter ham.

Dansable, sjove og modløse sange
Det er ikke kun på guitaren, at Graham Coxon brillerer, for vanen tro spiller han selv alle instrumenter på det nye album A+E fra april i år.

Albummets tekster kredser ifølge manden selv om konsekvenser ved at leve som weekend-hedonist i det moderne England. Han har i interviews beskrevet sangene som "Improvisationer, eksperimenter indenfor beats og rytmer. Det var en mulighed for uhæmmet at lave en slags perverst ulykkelige, dansable, sjove og modløse sange".

Førstesinglen "What'll It Take" lægger sig i den sjove ende med sit løse groove, mens "Advice" skarpt indfanger Coxons manglende evne til at nyde den kæmpe succes, han oplevede med Blur.

Kendt producer
Ben Hillier har siddet bag producerpulten og hjulpet Coxon med at perfektionere hans iørefaldende alternative rock, der denne gang også trækker på referencer til krautrocken. At valget faldt på netop Ben Hillier som producer kan virke overraskende.

Han var nemlig også producer på indspilningen af Think Tank, Blur-albummet, der fik Graham Coxon til at forlade bandet. Men Hillier og Coxons samarbejde var ubesværet og skabte hurtigt kernen for sangene på A+E. Frugterne af samarbejdet kan nydes i Lille VEGA den 13. september.

 

-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.