Hvad
Hvor
Hvornår

Golden Days på SMK - Palle Nielsen m.fl.: Livet på kanten

Billetter til Golden Days på SMK - Palle Nielsen m.fl.: Livet på kanten, 2012 København K

Golden Days på SMK

Livet på kanten

København står i 1950'ernes tegn, når Golden Days præsenterer festivalen "1950'erne". På Statens Museum for Kunst folder det mangefacetterede årti sig ud i flere arrangementer:

Kunstformidler Liza Burmeister Kaaring går tæt på oplevelsen af at leve på kanten af en nært forestående tredje verdenskrig – en oplevelse, der stod centralt for mange under den kolde krigs tidlige fase. Dette gjaldt også for en gruppe danske grafikere, der i 1950’ernes anden halvdel arrangerede en række udstillinger, alle med titlen Mennesket, hvor de beskrev menneskets situation, som de så den. For udstillingernes initiativtager Svend Wiig Hansen var der ingen tvivl om, at det var ”en ulykkelig tid for mennesket”, for som han forklarer: ”Tænk på, hvor yderligt vi lever, vi er i fare – der skal bare en eller anden idiot til at trykke på knappen, saa ryger det hele i luften.” De dystre skildringer dominerede, men der var også positive toner og tro på menneskets ukuelighed.

Foredraget finder sted i Den Kgl. Kobberstiksamlings studiesal på SMK, og der vil derfor være mulighed for at komme helt tæt på grafiske værker af bl.a. Palle Nielsen, Svend Wiig Hansen, Dan Sterup-Hansen og Henry Heerup.

Der er plads til max. 10 personer til hvert foredrag. Alle besøgende i Den Kgl. Kobberstiksamlings studiesal skal registreres og derfor medbringe enten pas eller kørekort.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.