Hvad
Hvor
Hvornår

FilmKunst/KunstFilm - 80'erne

Billetter til FilmKunst/KunstFilm - 80'erne, 2012 København K

FilmKunst/KunstFilm

80'erne: Video og kunst

SMK zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie - fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

Onsdag 3. oktober, kl.17-19, v. Lars Movin:
Med udgangspunkt i filmen Grød fra 1986 af performancegruppen Værst foretager Lars Movin en overflyvning af danske kunstneres brug af film og video i 1980'erne. Det var et årti, hvor impulserne fra punk-oprøret i slutningen af 70'erne satte præg på æstetikken, samtidig med at den klassiske eksperimentalfilm begyndte at glide ud til fordel for den nye videokunst.

Lars Movin har tidligere udgivet bøger og lavet film om bl.a. videokunst, Fluxus, beatgenerationen og Downtown-scenen i New York. Han arbejder p.t. sammen med Carl Nørrested på en bog om amerikansk avantgarde-film efter Anden Verdenskrig.

Film
Performancegruppe Værst: Grød, 1986
Steen Møller Rasmussen: In/Out the Flat No. 5!, 1984
Steen Møller Rasmussen: Tretten, 1989
-KTP-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.