Hvad
Hvor
Hvornår

FilmKunst/KunstFilm - 60'erne og 70'erne

Billetter til FilmKunst/KunstFilm - 60'erne og 70'erne, 2012 København K

FilmKunst/KunstFilm

60'erne og 70'erne: Filmen og kunstens performativitet

SMK zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie - fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

Onsdag 19. september kl. 17-19, v. Birgitte Anderberg:
Med udgangspunkt i Jytte Rex' og Kirstens Justesens film Tornerose var et vakkert barn fra 1971, diskuterer Birgitte Anderberg eksperimentalfilmen i 1960'erne og 1970'erne samt dens forhold til tidens radikale kunstneriske nybrud, heriblandt happenings og performances. Birgitte Anderberg er museumsinspektør på SMK, forsker i 1960'ernes og 1970'ernes neo-avantgarde og feministisk kunst og har bl.a. stået bag udstillingen Bjørn Nørgaard. Remodelling the World og udgivelsen af Lene Adler Petersen Kvindetegnet.

Film
Jytte Rex' og Kirsten Justesen: Tornerose var et vakkert barn, 1971
-KTP-

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.