Hvad
Hvor
Hvornår

FilmKunst/KunstFilm - 60'erne og 70'erne

 
Hvornår
Der er ingen billetter til salg på nuværende tidspunkt
Prisniveau
 

FilmKunst/KunstFilm - 60'erne og 70'erne

FilmKunst/KunstFilm

60'erne og 70'erne: Filmen og kunstens performativitet

SMK zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie - fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

Onsdag 19. september kl. 17-19, v. Birgitte Anderberg:
Med udgangspunkt i Jytte Rex' og Kirstens Justesens film Tornerose var et vakkert barn fra 1971, diskuterer Birgitte Anderberg eksperimentalfilmen i 1960'erne og 1970'erne samt dens forhold til tidens radikale kunstneriske nybrud, heriblandt happenings og performances. Birgitte Anderberg er museumsinspektør på SMK, forsker i 1960'ernes og 1970'ernes neo-avantgarde og feministisk kunst og har bl.a. stået bag udstillingen Bjørn Nørgaard. Remodelling the World og udgivelsen af Lene Adler Petersen Kvindetegnet.

Film
Jytte Rex' og Kirsten Justesen: Tornerose var et vakkert barn, 1971
-KTP-

 

 
Hvornår
Der er ingen billetter til salg på nuværende tidspunkt
Prisniveau
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.