Hvad
Hvor
Hvornår

FilmKunst/KunstFilm - 50'erne

Billetter til FilmKunst/KunstFilm - 50'erne, 2012 København K

FilmKunst/KunstFilm

50'erne: Kunst, film og bevægelse

SMK zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie - fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

Onsdag 5. september kl. 17-19, v. Carl Nørrested:
Med udgangspunkt i Søren Melsons abstrakte film Tåren (La Larme) og Amor og Psyche samt Richard Winthers film Vues animées de l'atelier et collection Richard Winther, der eksperimenterer med selvopfundne billedteknikker, fortæller filmekspert Carl Nørrested, om de danske kunstneres tidlige eksperimenter med filmen som kunstnerisk medie. Nørrested er ekspert i tidlig dansk eksperimental film og er bl.a. medforfatter til bogen Eksperimentalfilm i Danmark.

Film
Richard Winther: Vues animées de l'atelier et collection Richard Winther, 1956-58
Søren Melson: Tåren (La Larme), 1947
Søren Melson: Amor og Psyche, 1953
-KTP-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.