Hvad
Hvor
Hvornår

FilmKunst/KunstFilm - 00'erne

Billetter til FilmKunst/KunstFilm - 00'erne, 2012 København K

FilmKunst/KunstFilm

00'erne til nu: Samtidskunsten og filmens koder

SMK zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie - fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

Onsdag 24. oktober, kl.17-19, v. Marianne Torp:
I 2000'erne stiller kunstnerne skarpt på både indholdet og det æstetiske output i deres film- og videoværker. Med adgangen til mere avanceret teknik raffineres det filmiske udtryk og indholdsmæssigt dykkes der dybere ned i undersøgelserne af filmens konventionelle sprog og genrer, som udfordres, dekonstrueres og gentænkes.
Foredraget tager udgangspunkt i den amerikansk-cubanske kunstnerduo Allora&Calzadillas A Man Screaming Is Not a Dancing Bear fra 2008 og de danske kunstnere Sofie Thorsens The Achromatic Island fra 2010 og Jesper Justs Sirens of Chrome også fra 2010. Marianne Torp er førsteinspektør på SMK med ansvar for samtidskunsten.

Film
Allora&Calzadilla: A Man Screaming Is Not a Dancing Bear, 2008
Sofie Thorsen: The Achromatic Island, 2010
Jesper Just: Sirens of Chrome, 2010
-KTP-

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.