Hvad
Hvor
Hvornår

An Evening With KING CRIMSON

Billetter til An Evening With KING CRIMSON, 2016 Frederiksberg

Robert Fripp vender endelig tilbage med sin seneste inkarnation af prog rock-legendariske King Crimson. Falconer Salen danner ramme om koncerten, der vil være med siddepladser.

De har ikke udgivet et album siden 2003, og de har ikke gæstet Danmark, siden de gav to udsolgte koncerter i Amager Bio tilbage i år 2000, men nu har hjernen bag King Crimson, Robert Fripp, reaktiveret kultbandet, der nu atter turnerer aktivt.

King Crimson satte et af de mest markante aftryk på rockhistorien i 1969, da ankermand Fripp dannede bandet – og kickstartede den "progressive rocks" gyldne æra – med albummet 'In the Court of the Crimson King'.

Der havde været forløbere for den storladne og klassisk inspirerede rock; Moody Blues og Procol Harum, for at nævne et par stykker, men Fripps særegne band hævede det hele et trin: Avancerede sange med psykedeliske undertoner sat i en dyster stemning.

King Crimson blev hurtigt et kamæleonisk foretagende, idet Fripp konstant ændrede i besætningen de følgende fem år, mens musikken fulgte med. I 1974 deaktiverede han projektet, mens han samarbejdede med Brian Eno og udgav egne soloplader.

Siden har Fripp relanceret gruppen i nye besætninger og med ny lyd, første gang i 1980'erne med Adrian Belew (Frank Zappa, David Bowie, Talking Heads) i centrum, og siden dengang i mange forskellige afskygninger og med løbende afbrydelser.

King Crimson blev senest gendannet i 2013, i en syv mand høj besætning (senest er saxofonisten Mel Collins vendt tilbage efter 40 års fravær), og gav deres første koncert i New York i 2014. Septetten ser lige nu således ud:

Robert Fripp: guitar/guitar synthesizer
Mel Collins: saxofon/fløjte
Tony Levin: bas/chapman stick
Pat Mastelotto: trommer
Gavin Harrison: trommer
Jakko Jakszyk: guitar/vokal
Bill Rieflin: keyboard/trommer/kor

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.