Hvad
Hvor
Hvornår

Evan Parker (UK) with Konvoj:Ensemble (SE/LT/DK)

Billetter til Evan Parker (UK) with Konvoj:Ensemble (SE/LT/DK), 2012 København K

Nordiske Konvoj:Ensemble fremfører ny musik og medbringer fornemme gæster i form af den svenske pianist Sten Sandell samt den legendariske engelske avantgarde-saxofonist Evan Parker.

En af de vigtigste navne inden for europæisk avantgarde og freejazz, Evan Parker, opfører sammen med pianist Sten Sandell og det nordiske Konvoj:Ensemble det nykomponerede værk The Joint af Ola Paulson og Jakob Riis.

Parkers indflydelse på europæisk avantgarde er kolossal. Han har bl.a. spillet på Peter Brötzmanns epokegørende freejazz-komposition "Machine Gun", ligesom han har spillet med navne som John Zorn, Fred Frith, Joe McPhee samt Ikue Mori (der også gæster Jazzhouse i den 14 september). Parker har også sat et afgørende mærke på en lang række hovedværker inden for art rock, minimalisme mm. Heriblandt plader af Scott Walker, David Sylvian, Robert Wyatt og Gavin Bryars.

Sten Sandell har siden 70'erne været involveret i en lang række musikalske projekter, der spænder over freejazz, moderne kompositionsmusik og etniske musikformer. Han spiller bl.a. med Mats Gustafsson og Raymon Strid i gruppen Gush.

Konvoj:Ensemble består af en række toneangivende nordiske musikere med en fælles lidenskab for den eksperimenterende jazz, heriblandt danske Lotte Anker, svenske Ola Paulson og litauiske Liudas Mockûnas.

Projektet er del af festivalen Music Around 2012 og er støttet af Swedish Art Council, Musik i Syd, SNYK og konvoj:art.

Line up

Evan Parker - saxofon
Sten Sandell - flygel
Ola Paulson - saxofon
Lotte Anker - saxofon
Liudas Mockûnas - bassaxofon
Jakob Riis - laptop/elektronik
Anders Uddeskog - slagtøj

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.