Hvad
Hvor
Hvornår

Dune (DK)

Billetter til Dune (DK), 2010 København V

Når man er syv hjemmeboende 18-årige, der modtager ”P3 prisen”, et Carlsberg Idélegat, tre Danish Music Awards, to GAFFA Priser, en European Borderbreaker Award, et hav af nomineringer, gode anmeldelser og spiller udsolgte koncerter fra Thy til Tokyo, skal man have gået med skyklapper for ikke at føle et vist pres over næste træk... Eller også skal man bare rive alt op ved rødderne, og tage næste skridt uden at kigge sig over skulderen!

Sådan starter andet kapitel i odysséen om Dúné...

- en ny start i Metropolen

Efter debutalbummet ”We Are In There You Are Out Here” var udgivet i det meste af Nordeuropa og i Japan, og studenterhuen var trykket godt ned over det fedtede rockgarn, flyttede de syv venner til Danmarks metropol. Det sted de lærte bedst at kende i det første halve år i København, var dog metroen til og fra lufthavnen, hvorfra turen gik til koncerter og promotionture i udlandet. I november måned blev kalenderen dog blokeret seks måneder frem, hvorefter de syv påbegyndte en intens sangskrivningsperiode.

Bandets ambitioner var tårnhøje, så da der skulle vælges producer, blev blikket helt naturligt rettet mod en række top-producere fra USA og England. I sangskrivningsperioden fik Dúnés keyboardspillere, Ole Bjørn og Cecilie pludselig øjnene op for en producer fra Ribe med det helt igennem danske navn Jakob Hansen. Jakob Hansen viste sig at være manden bag praktisk talt alle metalalbums fra Danmark de seneste 10 år - bl.a. alle Volbeats plader. Så helt impulsivt ringede Ole til ham og ret hurtigt blev man enige om at indgå et samarbejde. Udover Jakob Hansen har producer duoen Mark Wills og Dan Hougesen, som producerede ”We Are In Here You Are Out There” også været med inde over som alternative producerer og arrangører på nogle af numrene. Alt i alt har det resulteret i en episk plade med et noget hårdere og mere modent udtryk end debutalbummet - dog stadig med den ungdommelige energi.

Albummet er til dels mixet af Jakob Hansen og af den velkendte svenske producer Michal Ilbert (Robyn, The Hives, Cardigans, Sort Sol, Supergrass og Roxette.)

- albummets tematik og lyrik

Når man er vant til at bo på en stille villavej i yderkanten af en provinsby, hvor det mest dramatiske, der sker, er når naboens kat er løbet væk, sætter rejser til Tokyo, London, L.A., Moskva og den nye hjemby Berlin naturligvis sit præg. Mødet med den nye fagre verden har i høj grad præget Dúnés anden plade. Og derfor titlen, ENTER METROPOLIS.

Dette fornemmes ikke mindst i Mattias' tekster, der alle sammen kredser om, at komme fra en lille provinsby, flytte til en millionby og rejse ud og opleve verdens største byer. Ikke kun den fysiske rejse, men i høj grad også den mentale rejse fra den trygge provinsby til den store, ukendte metropol fuld af fristelser, farer, frygt, frihed, frisind, muligheder og hjemve. Den nye frihed medfører også løsgørelse fra autoriteter med mulighed for at leve livet fuldt ud. På debutalbummet handlede ingen af teksterne om kærlighed og piger. Men med det nye frie liv følger også uskyldighedens forfald, hvilket også kommer til udtryk på Enter Metropolis. Med sangen Heiress Of Valentina har Mattias videreført føljetonen om den prostituerede Valentina fra debutalbummets 'Go Go Valentina'.

Alt i alt er det tydeligt at teksterne er skrevet i en kort, intens periode af en ung mands liv, hvilket giver et langt mere samlet lyrisk udtryk end der var på debutalbummet.
-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.