Hvad
Hvor
Hvornår
28. april

Dele Sosimi (NGA/UK)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Fre., 28. april 2017, 21:00
- Dele Sosimi (NGA/UK)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Dele Sosimi (NGA/UK), 2017 København N

En af afrobeatens helt store skikkelser, Fela Kutis orkesterleder og manden bag tangenterne i Egypt ’80, Dele Sosimi, gæster Global med sit forrygende orkester

På Fela Kutis plader med Egypt ’80, kan man høre et besættende el-orgel spille grooves i en forrygende hastighed; bag tangenterne stod Dele Sosimi. Han var med til starte Egypt ’80, hvor han også fungerede som orkesterleder. Og da Felas søn, Femi Kuti, gik ud af sin fars band for at starte sit eget, Positive Force, gik Dele Sosimi med ham.

Vi har at gøre med en afrobeatens legender, der samtidigt har været en af scenens mest aktive musikere. Sosimi, der de seneste år har fokuseret på sit eget band og projekt, har udgivet det ene overrumplende album efter det andet.

Musikalsk bygger Sosimi på arven fra Fela Kuti og den musik han selv var med til at skabe i 1970erne. Komplekse blandinger af funky grooves, traditionel nigeriansk musik, polyrytmiske trommeforløb og jazzhorn. Med andre ord, stormende afrobeat. Det hele prydres af Sosimis hæsblæsende lyde, når han stryger over tangenterne på el-orgel og keyboard og samtidigt skaber uimodståelige vibrationer med sin rytmiske sang.

Sosimi er en fænomenal live-oplevelse. Han træder på scenen med en selvtillid og en lyst til at dele af sin musik med samme intensitet som da han delte scene med Fela Kuti og Tony Allen. På scenen er han omringet af syv fantastiske musikere i et fyldigt og levende lydbillede, der igennem telepatisk sammenspil, sender besættende musikalske udbrud mod publikum.

Gå ikke glip af denne aften sammen med en af afrobeat-scenens helt store skikkelser.

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Fre., 28. april 2017, 21:00
- Dele Sosimi (NGA/UK)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.