Hvad
Hvor
Hvornår

Dee Dee Bridgewater & Norrbotten Big Band

Billetter til Dee Dee Bridgewater & Norrbotten Big Band, 2012 København S

Dee Dee Bridgewater synger Billie Holiday

Mandag 6. august kommer Dee Dee Bridgewater til Koncerthuset sammen med Norrbotten Big Band med en moderne fortolkning af Billie Holidays sange.

Dee Dee Bridgewater er i dag en af verdens førende jazz-sangerinder. Hun debuterede i New York i begyndelsen af 70’erne i Thad Jones og Mel Lewis Jazz Orchestra, som hun også turnerede verden rundt med . I midten af 70’erne havde hun flere roller musicals på Broadway, og rollen som Glinda i musicalen The Wiz gav hende en Tony Award.

Hun var også med i Los Angeles-opsætningen af ”Sophisticated Ladies”. I 1986 flyttede Dee Dee til Paris og forlod musicalverdenen for at synge jazz på fuld tid. Hendes album ”Dear Ella” fra 1988 fik en Grammy for ”best vocal jazz album”. Hun har også samarbejdet med afrikanske musikere, som på albummet ”Red Earth”.

I København skal vi høre hende opføre musik af Billie Holiday sammen med Norrbotten Big Band, som hun i 2011 var på en succesfuld turné med.

Norrbotten Big Band betragtes i dag som et af de førende af såvel svenske som internationale anmeldere. Orkestret består af yderst erfarne ensemblemusikere med høj solistisk substans. Mange års turnéer, cd’er og koncerter på store jazzfestivaler har resulteret i, at interessen for Norrbotten Big Band er øget.

Den tidligere leder af big bandet, trompetisten Tim Hagans, arbejdede målrettet og lykkedes med at give bandet et internationalt niveau. Norrbotten Big Band har gennem årene arbejdet med store jazznavne som Toots Thielemans, Maria Schneider, Joe Lovano, David Liebman, Chris Potter, Bobby Shew, Randy Brecker, Rufus Reid, Peter Erskine med flere.

I maj 2009 indspillede de "The Avatar Sessions" i New York City med musik Tim Hagans og med gæstesolister som Randy Brecker, Peter Erskine, George Garzone, Dave Liebman, Rufus Reid. Cd’en blev nomineret til en Grammy.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.