Hvad
Hvor
Hvornår

Danish Music Awards 2012 - World, Jazz og Folk

Billetter til Danish Music Awards 2012 - World, Jazz og Folk tour, 2012

Danish Music Awards World, 23. november, Global
Danish Music Awards Jazz, 24. november, Jazzhouse
Danish Music Awards Folk, 25. november, Jazzhouse

I weekenden den 23.-25. november afholdes den 23. november DMA World (Global), 24. november DMA Jazz (Jazzhouse) og DMA Folk (Jazzhouse). Der er et begrænset antal billetter til salg til hver af de tre aftener, som sælges efter først-til-mølle. Rabat ved køb af billet til to forskellige award-shows: 10%. Rabat ved køb af billet til alle tre award-shows: 20%.

Danish Music Awards World
23. november, kl. 20.00
Global

Der er stjernestøv i luften når Danish Music Awards World 2012 fejrer den voksende danske worldscene og de danske worldnavne, som har gjort sig særligt bemærket gennem det seneste år. Aftenens prisoverrækkelser bliver festliggjort af energiske live-shows fra flere af de nominerede, samt koncerter og DJ’s.

Det er igen i år med stor fornøjelse at vi, når DMA World løber af stablen den 23. november, kan præsentere årets bedste kunstnere inden for en musikscene, der er stadigt støtte interesse for. Spillestedet Global danner rammen for aftenens world prisshow, der vil blive alt andet end kedeligt.

Igen i år skal de eftertragtede DMA World statuetter uddeles i forskellige kategorier: ’Årets Danske World Album’, ’Årets Danske World Track’, ’Årets Danske World Specialpris’ og som noget helt nyt i 2012’Årets Danske World Livenavn’, hvor de nominerede udpeges af 10 danske bookere og spillestedsledere og som går til det danske world livenavn, som har gjort sig særligt bemærket for sin kvalitet og originalitet igennem 2012.

Ingen fest uden musik. Aftenens musikalske underholdning bliver leveret af nogle af worldscenens stærkeste og mest iøjenfaldende navne, blandt andet kan du opleve reggae/ska-bandet Von Dü og The Bollywood Trip Orchestra – feat. Waqas (fra Outlandish) m.fl. Aftenen igennem vil der også kunne høres dansable rytmer fra DeMoov DJ’s – DJ Caplu, DJ Dafa og VJ Innin.

Danish Music Awards Jazz
24. november, kl. 20.00
Jazzhouse

Den røde løber er rullet ud når Danish Music Awards Jazz 2012 fejrer det danske jazzmiljø og de bedste danske jazzudgivelser fra det seneste års tid. Aftenens prisoverrækkelser krydres med masser af livemusik fra sidste års vindere, og selvfølgelig en efterfest i jazzens tegn.

Efter flere år ude i byen vender årets største fest for dansk jazz tilbage til jazzens genåbnede nationalscene, Jazzhouse. I de nye flotte rammer i Niels Hemmingsens Gade 10 skal årets bedste danske jazzudgivelser og den danske jazzscene generelt, fejres og hyldes på behørig vis. Aftenen bliver et overflødighedshorn af noget af det ypperste, den danske jazzscene har at byde på i en festlig kombination af koncerter og prisoverrækkelser.

Igen i år skal de eftertragtede DMA-statuetter uddeles i 5 forskellige kategorier: ”Årets Danske Vokaljazzudgivelse”, ”Årets Danske Crossover Jazzudgivelse”, ”Årets Danske Jazzkomponist”, ”Årets Nye Jazznavn” og ikke mindst prisen for ”Årets Danske Jazzudgivelse”. Og som noget ekstra vil prisen for ”Årets Spillested” også bliver overrakt i forbindelse med DMA Jazz.

På den musikalske side kommer aftenen til at byde på 5 koncerter med sidste års vindere. Man kan opleve IKI fremføre deres improviserede og vokalmusik; Helle Hansens sekstet ”In The Gritty”, som er en genremæssig smeltedigel mellem singer/songwriter, jazz, og bossa; sidste års ”Nye Danske Jazznavn”, Orpheus og deres kompositorisk skæve og instrumentalt komplekse bud på jazz anno 2012; vinderen af Årets Jazz Udgivelse 2011, Carsten Dahl, når han er allerbedst, nemlig bag pianoet og solo. Til sidst spiller Stefan Pasborg’s Odessa 5, som på denne aften er X-tra Large, op til dans i fornem balkan-impro-jazz stil. Aftenen rundes af med efterfest med jazz dj’s i form af Jesper Løvdal og T.S. Høeg.

Vært er Lennart Ginman.

Danish Music Awards Folk
25. november, kl. 16.00
Jazzhouse

Danish Music Awards Folk byder på en vifte af musikalske indslag og uddeling af intet mindre end 10 priser til en fejring af folk-musikken i Danmark. Showet finder sted i Jazzhouse den 25. november.

Mange af priserne er spritnye og ikke set før, f.eks Årets Livekunstner, Årets Nye Talent og Årets Track. Derudover uddeles de sædvanlige albumbaserede priser som Årets Vokalist, Årets Instrumentalist, Årets Autor og selvfølgelig den hæderkronede pris, Årets Album.

Prisfesten afholdes søndag den 25. november klokken 16.00-20.00. Værter er Ivan ”Laban” Pedersen og Sussie Luscinia Nielsen, og der vil være en let anretning og selvfølgelig være livemusik. De optrædene er: Harald Haugaard, Kasper Vig, Laura Mo, HP Lange og en fuld koncert med det akustiske, skandinaviske ensemble Big Basco, der blander nordiske, engelske, keltiske og nordamerikanske musiktraditioner og skaber et livligt og organisk sammenkog.

Folk-genren defineres under DMA Folk som ”musik der har sit udgangspunkt i en vestlig folkelig tradition”.
-KTP-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.