Hvad
Hvor
Hvornår

Dúné

Billetter til Dúné, 2013 Odense C

"Tæt på afgrundens rand genfandt Dúné spilleglæden," skriver Dúnés pladeselskab, Iceberg Records, i en pressemeddelelse, der beskriver, hvordan det danske band har genfundet "kernen" i deres musik på det kommende album.

"Da vi skulle udgive vores andet album kunne intet blive stort nok. Det hele handlede om stylister, lædertøj og kæder. Skive var ikke stor nok til os, ikke engang København, så vi skulle bare direkte videre til Berlin, men det var jo slet ikke os," udtaler bandet. De gennemgik en udvikling, hvor bandet blev skåret fra syv til fire medlemmer, og der skete udskiftninger blandt samarbejdspartnerne.

"I flere perioder var vi faktisk ikke sikre på, om der nogensinde ville komme mere musik fra Dúné. Vi besluttede os for at lave vores tredje album i hemmelighed. Bare vi fire i vores øvelokale i Berlin. Ingen deadlines. Intet pres. På den måde kunne vi lave et album helt på vores egne præmisser, og trække vores samarbejdspartnere ind i processen i et tempo der passede os," fortæller forsanger Mattias Kolstrup.

Musikken skabt under Dúnés egne præmisser har ført til sangen "Hell No!", som bandet optrådte med til DMA i Forum, og det nye, tredje album "Wild Hearts", som kommer på gaden den 4. februar 2013.

"Selvom vi stadig er unge, er alting ikke nyt mere. Vi har oplevet meget og har opbygget en seriøs bunke erfaring. Vi har været hele verden rundt og tilbage igen flere gange. Det synes vi afspejler sig i vores nye musik. Det har taget lang tid at lave albummet, fordi vi skulle lære næsten alt helt fra bunden. Lige fra at sætte en mikrofon til guitaren og til at mixe lyden af alle instrumenterne. Derfor handler dette album om os. Det handler ikke om hvilken knap der er drejet på af hvem og hvor. Vi valgte dog til sidst at lade albummets sound definere af Paul Kevin, der har lavet alt fra Grinderman og Depeche Mode til Nick Cave og Erasure," udtaler Dúné.

Tekstuniverset på den kommende plade handler om "mange af verdens mørke sider, men også hvorfor verden er smuk og unik, og hvorfor vi skal elske den." I forbindelse med albumudgivelsen giver Dúné en række danske koncerter i Aalborg, Odense, København og Aarhus.

GAFFA

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.