Hvad
Hvor
Hvornår

Buenos Aires – en kammeropera uden sang!

Billetter til Buenos Aires – en kammeropera uden sang!, 2014 København K

Velkommen til en splinterny opera! Den danske komponist Simon Steen-Andersen, der i disse år opnår bemærkelsesværdig stor opmærksomhed og international succes, har kastet sig ud i en opera, hvor der næsten ikke synges! Ikke desto mindre står de dygtige sangere fra Neue Vocalsolisten på scenen sammen med det norske ensemble asimisimasa.

Simon Steen-Andersen rykker ind i Dronningesalen denne lørdag eftermiddag med tre store videoskærme, vindmaskiner og en masse elektronisk gear. Og en historie om en sanger, en musikproducer, en cd-indspilning, en transformation til en mørk, grotesk fremtidsverden, en retssag og en tango. Gennemgående er luft – air – som det, der sætter stemmebåndende i bevægelse, luftlyde som kommunikation, luft som tortur-redskab… og byen Buenos Aires, der kommer på banen i operaens sidste del.

Simon Steen-Andersen modtog i 2013 Carl Nielsen Prisen og komponerer med sin base i Berlin, hvor han – også i 2013 – modtog Kunstpreis Musik fra Akademie der Künste. ”Komponist” er ikke alene dækkende for Simon Steen-Andersen, der også er performer, installationskunstner og i det hele taget ynder at bevæge sig rundt i musik, elektronik, video, koreografi m.m. Som få danske komponister har han opnået international anerkendelse og arbejder i dag med store internationale kunstnere, som det f.eks. er tilfældet denne lørdag.

Neue Vocalsolisten er førende inden for den ny kompositionsmusik og optræder på verdens ny musik-scener og festivaler med musikdramatiske opsætninger, koncerter m.m. På repertoirelisten finder man bl.a. Brian Ferneyhougs opera Shadowtime og Salvatore Schiarrinos Madrigaler og dertil musik af bl.a. Julio Estrada og Luciano Berio. Ikke kun de kendte sværvægtere inden for ny musik er på nodestativerne: Alene i 2014 uropfører sangerne mere end 25 værker og optræder med disse programmer i Paris, Wien, New York, Los Angeles m.m.
Neue Vocalsolisten interesserer sig især for udforskningen af nye lyde, vokalteknikker, og nye måder at artikulere sig på. Matchet med Simon Steen-Andersen, der i sin musik også gerne udforsker og eksperimenterer, er oplagt.
Med på scenen er desuden det norske avant garde-ensemble asamisimasa, der består af klarinet, slagtøj, guitar, cello og keyboard/elektronik.

Buenos Aires er en international co-produktion, der uropføres 18. september ved Ultima festivalen i Oslo. Efter besøget i Danmark fortsætter operaen til Hollands November Music Festival, Englands Huddersfield Festival og Eclat festivalen i Stuttgart.

Medvirkende:
Neue Vocalsolisten Stuttgart
asamisimasa
Musik, libretto, musikalsk ledelse, scenografi, kostumer og videodesign: Simon Steen-Andersen

Produceret af Ultima Festivalen og Neue Vocalsolisten Stuttgart.
Arrangeres af Wundergrund i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og CPH:DOX.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.