Hvad
Hvor
Hvornår

Beach Boys

Billetter til Beach Boys, 2012 Aarhus C

Reunion Tour featuring The Original Beach Boys:

Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Dave Marks & Bruce Johnston.

Eneste koncert i Danmark.

Velkommen til en udendørs koncert på Amfiscenen ved Musikhuset Aarhus. Det bliver The Beach Boys i den stærkest mulige opstilling, når det legendariske band besøger Danmark. Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston og David Marks har det nye jubilæums-album klar, når de til april indleder verdensturnéen ved jazzfestivalen i New Orleans.

Praktisk information om koncerten:

Koncerten starter kl. 20.30 - koncertpladsen åbner kl. 19. Koncerten forventes at vare ca. 2,5 time. 

Der bliver indrettet et område reserveret til kørestolsbrugere ovenfor Amfiscenen. Herfra er der frit udsyn til scenen.

NB: Der er desværre ikke flere ledige kørestolspladser. 

Området omkring Amfiscenen indrettes til koncertområde med mulighed for at købe mad og drikkevarer. Caféen i Musikhuset er også åben under koncerten.

Det er ingen siddepladser på koncertområdet, men på skråningen og på terasserne ved Amfiscenen er det muligt, at finde et sted at sætte sig og hvile benene.

I koncertområdet opstilles der også et antal mobiltoiletter, ligesom der under koncerten også er adgang til Musikhusets Foyer og toiletterne i kælderen og handicaptoilettet i Foyeren.

Af hensyn til sikkerhed og copyright-rettigheder må man ikke medbring følgende på pladsen:
Foto/video/audioudstyr
Flasker
Dåser
Våben af enhver art
Fyrværkeri
Laserpenne
Bannere
Paraplyer
Klapstole, skamler m.v.
Drikkevarer
Madvarer

johan r. tilbyder Beach Boys menu

I forbindelse med Beach Boys koncerten  tilbyder Musikhusets restaurant, johan r., en 3-retters menu , der kan nydes inden forestillingen.
Mere om menuen samt bordbestilling, se her.

The Beach Boys Musikhistorie af allerhøjeste kaliber

Genforeningen af The Beach Boys kaster store overskrifter af sig, for det er musikhistorie, vi taler om. The Beach Boys startede i 1961 med de tre Wilson-brødre Brian, Carl og Dennis, fætteren Mick Love og Brians skolekammerat Al Jardine som hovedaktører, og efter lokal succes med singlen Surfin’ udgav de debut-albummet Surfin’ USA året efter.
 
Gruppen spillede melodiøs pop inspireret af superproduceren Phil Spectors store lyd og en light-udgave Chuck Berrys rock’n’roll. Og så var der lige vokal-arbejdet: Brian Wilsons kor-arrangementer og den helt særegne brug af de lyse mandestemmer blev et kendetegn alle, der har tændt for en radio, kender i dag.

I de første år var det ukompliceret pop med alle surf-sangene, Surfer Girl, Surfing Safari, I Get Around, Fun Fun Fun, Help Me Rhonda m.v. – 15 hit-singler både i USA, England og andre steder blev det til frem til 1965. Men Brian Wilson ville og havde talent til mere.  
 
Brian Wilson havde åbenlyse kvaliteter i studiet som sangskriver, arrangør og producer, så for at bruge kræfterne bedst koncentrerede han sig mere og mere om arbejdet i studiet, mens den øvrige gruppe opfyldte efterspørgslen på landevejen.

Pet Sounds – et af rockhistoriens største værker

Today! fra 1965 var første højkvalitets-eksempel på den arbejdsdeling, og var den et stort skridt væk fra de uskyldige surf-sange, så kom det helt massive gennembrud på den front året efter med Pet Sounds.

Det album er anset for at være en af rockens største værker i det hele taget, hvor Wilson brillerede i studiet med multilags-produktioner, intelligent sammenskruede sange og lydbilleder, som den tids populær-musik ikke var vant til. Bl.a. The Beatles lod sig inspirere.

Som Paul McCartney sagde: ”Ingen er musikalsk uddannet, før de har hørt Pet Sounds. Det er en helstøbt klassisk plade, som på mange måder er umulig at forbedre”. Og Beatles-producer George Martin tilføjede: ”Uden Pet Sounds, var Sgt. Pepper aldrig blevet til noget. Pepper var et forsøg på at nå samme niveau”.

Problemet SMiLE

Konkurrencen mellem Beatles og Brian Wilson var også delvist begyndelsen til Beach Boys’ store krise: For da Brian Wilson hørte Beatles’ Revolver, svarede han igen med et højt udtalt løfte om at lave den ultimative rockplade, SMiLE. Og hvor de øvrige Beach Boys’ var begyndt at knurre allerede under Pet Sounds, fordi dens musik stak helt af fra den ubekymrede populære popformel (som betød at interessen i USA kølnedes, mens bl.a. englænderne til gengæld var ellevilde), blev den udsyrede laboratorie-stemning Brian Wilson skabte til at fuldføre SMiLE et kæmpeproblem.
Ni måneders studiearbejde og hundredevis af optagelser, brudstykker, lydklip m.v. blev skrinlagt og gemt helt væk i forsommeren 1967, fordi forventningspresset, over-perfektionismen, manglende overblik, intern uro i bandet og et udtalt lsd-misbrug gjorde det umuligt for Wilson at sy musikken sammen til et hele. Og havde han alligevel haft bare et lille håb, knækkede han helt sammen, da Beatles kort efter udgav Sgt. Pepper…

Men at det stadig er helt relevant og aktuelt at tale om SMiLE 45 år efter, bevises af at SMiLE-optagelserne endelig blev udgivet i november sidste år. Til stor anerkendelse verden over. Lige som Brian Wilson i 2004 nyindspillede sit eget bud på musikken og efterfølgende blev hyldet som topnavn på alverdens koncert-scener – bl.a. Roskilde Festivalen. For er og bliver værket ufuldendt, er det ambitiøs og fantasirig musik med så højt til loftet, at det virker uendeligt.

Reunion Tour featuring The Original Beach Boys:
Mike Love, Brian Wilson, Al Jardine, Dave Marks & Bruce Johnston

Arr.: Musikhuset Aarhus

Køb togbilletten til favorabel pris på

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.