Hvad
Hvor
Hvornår
8. april

Bargou 08 (TN)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Lør., 08. april 2017, 21:00
- Bargou 08 (TN)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
AFLYST
 

Billetter til Bargou 08 (TN), 2017 København N

Bargou 08 forener den glemte tunesiske trancemusik med hårdpumende rytmer, der med el-orgel og synthesizers skaber sfæiske lydlandskaber

Det var ved et tilfælde Nidhal Yahyaoui opdagede »stambeli«, en ældgammel form for trancemusik fra Bargoubjergene i den nordlige del af Tunesien, hvor Yahyaoui er vokset op. Traditionen har været glemt og nærmest forsvundet, men Yahyaoui besluttede sig for at genoplive sin regions folkemusik.

Til det formål startede Yahyaoui Bargou 08 sammen med produceren og multiinstrumentalisten Sofyann Ben Youssef, der også står bag produktionerne på Kel Assoufs ørkenrockplader.

De fem fantasifulde musikere kombinerer stambelimusikkens traditionelle melodier og hypnotiske rytmer med moderne elektroniske inspirationer. Selv kalder de musikken »en invitation til trance«, og den invitation tog publikum i den grad til sig, da Bargou 08 gav en forrygende koncert på i Roskilde Festival 2015 og året efter her på Global.

Bargou 08 har på enestående vis formået at skabe et univers, som fremmaner Bargoubjergenes mytiske melodier, og præsenterer den på nye måder. Tung bas og polyrytmiske percussion sætter dansegulvet i bevægelse og eventyrlige eskapader på el-orgel og synthesizers skaber sfæiske lydlandskaber.

Kom og tag del i genoplivelsen af Tunesiens glemte folkemusik, når Bargou 08 gæster Global med et sprit nyt album, »Targ«, der udkommer den 17. februar på det banebrydende pladeselskab, Glitter Beat.

Anmeldelse af koncerten på Roskilde Festival:

»Bargou 08 spillede onsdag nat en helt unik blanding af den traditionelle tunesiske trancemusik stambeli og moderne, hårdtpumpende rave. Det kunne have været et akavet møde, men gik op i en højere enhed med den legesyge rytmesektion og den karismatiske frontmand Nidhal Yahyaouis stærke vokal.« – Undertoner

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Lør., 08. april 2017, 21:00
- Bargou 08 (TN)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
AFLYST
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.