Hvad
Hvor
Hvornår

Asgeir Trausti

Billetter til Asgeir Trausti, 2013 København S

Islandsk komet besøger Studie 2

Blot 20-årige Ásgeir Trausti er Islands største stjerne lige nu og et af den nordiske musikscenes mest interessante nye navne. Koncerten 4. oktober i Koncerthusets Studie 2 meldes nu udsolgt -  og en ekstrakoncert 12. nov. kl. 20.00 er netop blevet sat i salg.

Han kommer fra et lille land højt mod nord, der musikalsk er kendt for at fostre få men langtidsholdbare navne. Ikoniske i form og udtryk som Bjørk og Sigur Rós. Alligevel er Ásgeir Trausti med albummet ‘Dyrd i daudathogn’ Islands hurtigst sælgende debutartist nogensinde. Med albummet, der udkom i september sidste år, modtog det unge talent en lang række nomineringer til fornemme musikpriser, blandt andet Nordic Music Prize, hvor også Choir of Young Believers og First Aid Kid var med i opløbet.

Lyden af Ásgeir Trausti, som i øvrigt er klassisk trænet, er autentisk folk-inspireret singer/songwriter, men tilsat en æterisk renhed, som bringer tankerne hen til lyden af den islandske natur, hvor sangene og Ásgeir har sin oprindelse. Og netop den nordiske klang, præget af lyse sommernætter og mørke vinterdage, høres tydeligt i Ásgeirs dragende univers, som rummer både intensitet og distinktiv melankoli tilsat elektroniske finurligheder.

At Ásgeir Trausti er spået en stor fremtid vidner sommerens festivalbookinger til både Spot og Roskilde om, men koncerterne i Studie 2 er indtil videre Traustis eneste ’rigtige’ koncerter på dansk jord.

Hannah Schneider spiller support solo
Hannah Schneider gjorde sig for alvor bemærket, da hun i 2009 udgav det selvbetitlede debutalbum og fik pæne hits med singlerne 'Waiting for You' og 'Raindrops'. Albumopfølgeren 'Me Vs- I' udkom sidste år til flotte anmeldelser - bl.a. af Gaffa, der skrev om albummet; "Resultatet af Schneiders kamp mellem jeg og mig er et flot afstemt, bevidstgjort og helstøbt udtryk."
Hannah Schneider er live kendt sit nærvær og en fin kunstnerisk nerve, der efterlader sangerindens blanding af pop og melankoli befriet for musikalske overflødigheder.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.