Hvad
Hvor
Hvornår

Ambrose Akinmusire (US)

Billetter til Ambrose Akinmusire (US), 2012 København K

Ambrose Akinmusire
“When the Heart Emerges Glistening” (US)
6. juli, kl. 21.00

Ung shooting star på jazzhimlen har imponeret verden med sit virtuose trompetspil og sine evner som bandleder. Nu gør han klar til at tage København med storm.

Før han var fyldt 18, havde den amerikanske musiker Ambrose Akinmusire allerede optrådt med så berømte navne som Joe Henderson, Joshua Redman, Steve Coleman og Billy Higgins. Fra en meget tidlig alder viste han interesse for at udforske musikalske koncepter og opstille eksperimenter for at udvikle sig selv som kunstner. Også åbenheden over for andre genrer spiller ind i den vedvarende udvikling hos Akinmusire, der henter inspiration fra navne som Björk og Chopin.

Akinmusires karriere startede, da saxofonisten Steve Coleman hørte ham spille i forbindelse med en workshop, Coleman holdt på Akinmusires high school. Coleman, der af mange regnes for den spirituelle leder af den nye kreative jazzscene, hørte noget unikt i Akinmusires lyd og tog den bare 19-årige trompetist med på Europaturné med sit band Five Elements.

Ambrose Akinmusire sender hjernen på jagt efter sammenligninger, og i dette tilfælde skal de findes blandt de største navne i den amerikanske jazztradition, Miles Davis inklusiv. Men Akinmusire er ikke bare en virtuos på sit instrument. Styrken af hans musik kommer fra det unge band af allierede, som trompetisten omgiver sig med, og som indtil videre kan høres på to anmelderroste albums, ”Prelude...to Cora” fra 2007 og ”When the Heart Emerges Glistening” fra 2011.

I 2007 vandt Akinmusire den prestigefyldte Thelonius Monk International Jazz Competition og i 2011 blev han af Los Angeles Times udnævnt til "Face to Watch". Vi anbefaler derfor også, at man følger opfordringen fra Los Angeles Times og kigger forbibesøger Jazzhouse d. 6. juli, hvor dette stortalent Akinmusire kigger forbi med sit band spiller på åbningsaftenen af årets Copenhagen Jazz Festival.
-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.