Hvad
Hvor
Hvornår

Allan Holdsworth Trio (UK)

Billetter til Allan Holdsworth Trio (UK), 2012 København K

Jazz og progressiv rock i sublim forening fra det engelske guitarikon Allan Holdsworth i funklende trioformat.

Allan Holdsworth (guitar) Virgil Donati (trommer) Anthony Crawford (bas)

Med sin overlegne tekniske elegance, sit innovative guitarspil og sin evne til gennem flere årtier at favne genrer som fusionsjazz, progressiv rock og metal, fortjener engelske Allan Holdsworth betegnelsen guitarikon.

Han brød igennem i 70'erne med et musikalsk udtryk, der både trak på tidens rocksound, men også lod sig inspirere af jazzmusikere som Jimmy Rainey, John Coltrane og Django Reinhardt. Selv har han tjent som inspiration for et utal af guitarister - fra Frank Zappa til John Petrucci (Dream Theater) og Joe Satriani.

I 70'erne var han en voldsomt efterspurgt guitarist i progressive rockkredse, hvor han spillede med de fleste af genrens definerende grupper som Soft Machine, King Crimson, Tempest og Gong.

I de efterfølgende årtier fortsatte han med at udvikle sig, både ved at udforske nye teknologier og ved at dykke længere ned i jazzens inspiration. F.eks. med albummet "None Too Soon" (1996) med personlige fortolkninger af en række jazzstandarder. "Sixteen Men Of Tain" (2000), der regnes for et sent hovedværk, viser, at Holdsworth ikke hviler på de musikhistoriske laurbær.

I det nye årtusinde har han også optrådt med den progressive metalgruppe Planet X. Og det er da netop også fænomenet Virgil Donati fra Planet X, der sidder bag trommerne, når Holdsworth gæster Jazzhouse. Trioen fuldendes af fusionsbassist Anthony Crawford.

Et sandt must for fans af fusionsjazz, progressiv rock og sublimt guitarspil.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.