Hvad
Hvor
Hvornår
29. april

Afenginn

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Lør., 29. april 2017, 21:00
- Afenginn
Prisniveau
120.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Afenginn, 2017 København N

Afenginn vender tilbage til Global med deres symfoniske blanding af nordisk folk og inspiration fra hele verden. En kalejdoskopisk rejse gennem både ekstatiske beruselse og lyrisk melankoli fra et af Danmarks bedste og mest originale live-bands.

Afenginn kom frem som en fræk og uregerlig dreng i world/folk-klassen, da de i 2002 begyndte at røre på sig med deres bastard-folk, som trak på lige dele nordisk folkemusik og balkan-toner tilsat en berusende og punket energi. Siden har de bevæget sig frem i musiklandskabet med syvmileskridt og har gang på gang imponeret med deres ambitionsniveau uden at den oprindelige energi er gået tabt.

Hvor mange andre bands, der har hentet inspiration i balkan-musikken, nemlig er blevet hængende i det samme spor, har Afenginn konsekvent udfordret sig selv med overdådige kompositioner og lige så fabulerende arrangementer. Anført af den eventyrlystne bandleder Kim Nyberg har orkestret udvidet bevidsthedshorisonten med psykedeliske eksperimenter, symfoniske kompositioner, stormfulde korarrangementer og lyriske tonemalerier, der ikke bare er et yderst originalt bidrag til folk- og verdensmusikken, men nærmest et folkemusikalsk Gesamtkunstwerk.

Ambitionsniveauet er ikke blevet mindre med det nye værk “OPUS” – orkestrets mest omfattende til dato. Albummet, der udkom i 2016, er bygget op som en klassisk symfoni i fire satser og byder pa° en majestætisk og kalejdoskopisk musikalsk rejse med inspiration fra bittersøde østeuropæiske dansetrin, skæve snubbel- takter, trinløs nordisk gloom og ekstatisk bombastik. “OPUS” blev da nærmest også enstemmigt hyldet af anmelderne som et mesterværk, og ligeledes fremstod Afenginn som de store sejrsherrer af både DMA World og DMA Folk, hvilket taler sit tydelige sprog om deres originale fusionering af en nordisk arv og inspirationer fra hele verden.

Afenginn er kort sagt et unikum på den danske scene og er også kendte for at spille særdeles medrivende koncerter. De er da også allerede blevet booket til at spille Roskilde Festival og Tønder Festival til sommer. Inden da kan de dog opleves i anderledes intime rammer på Global. Da det gæstede Global i 2014, kaldte GAFFAs Torben Holleufer det en “mageløs oplevelse” og kvitterede med 6 stjerner, ligesom han skrev: “De mestrer både den inderlige nordiske blues og de dybt begavede forløb, hvor ingen form for rytmik er umulig og indføjes i farten med hæsblæsende virtuositet. Hvor der det ene øjeblik spilles sagte med stor skønhed, for det næste øjeblik at rejse en storm og ville festen og det helt utøjlede, så alle danser en egen dans med et orkester, der er helt unikt.”

Med andre ord – glæd dig til en fantastisk aften med et af Danmarks bedste liveorkestre!

Sagt om OPUS:

“Et symfonisk mesterværk” Gaffa (DK) ?????? (6/6)

“A little matchless masterpiece” Musik an Sich (DE) ???????????????????? (19/20)

“En fantastisk musikalsk drømmerejse” BT (DK) ?????? (5/6)

“Det ma° være en af a°rets mest overraskende og velgørende stykker musik” CAPAC (DK)

Line-up:
Rasmus Krøyer – klarinetter
Niels Skovmand – violin
Kim Rafael Nyberg – mandolin, mandola
Erik Olevik – cello, elbas
Kaare Munkholm – marimba, piano
Gustav Rasmussen – trombone
Ulrik Brohuus – trommer, percussion
Knus Finsrud – trommer, percussion
Jonas Nakel – elektronik

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Lør., 29. april 2017, 21:00
- Afenginn
Prisniveau
120.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.