Hvad
Hvor
Hvornår

22 Pistepirkko

Billetter til 22 Pistepirkko, 2011 København V

Finske 22-Pistepirkko fejrer 30-års jubilæum i VEGA

I løbet af 2011 markerer kultrock-trioen 22-Pistepirkko deres 30-årige tilstedeværelse på rockscenen med en storstilet jubilæumstour der bringer dem til VEGA den 2. marts. I den anledning vil trioen, der pt. er i fuld gang med studieindspilningerne, give publikum en forsmag på nye sange fra det kommende jubilæumsalbum.


Jubilæumskoncert og nyt album

Den 2. marts får VEGA glædeligt gensyn med kultrock-gruppen 22-Pistepirkko, der sidst lagde vejen forbi i april 2008. Anledningen er trioens 30-års jubilæum på den internationale (undergrunds)rockscene, hvorfor publikum også får lejlighed til at høre en samling spritnye sange fra det jubilæumsalbum, som pt. er in the making.

22-Pistepirkkos historie går tilbage til 1980, hvor tre fyre fra den lille nordfinlandske by Utajärvi vandt det finske Championship of Rock. Få år efter udsendte trioen en EP (1983) og siden debutalbummet Piano, Rumpu & Kukka (1984) - to minimalistiske, finsksprogede rockudgivelser, der begge var stærkt influeret af legendariske The Velvet Underground.

Elektronisk drejning
Siden da er der løbet meget vand i åen for de produktive finske avantgardemusikere. I perioden 1985-1991 rykkede bandet til Helsinki og udgav tre engelsksprogede rockalbums. Med ambitionen om flere nuancer end hvad den traditionelle rockbesætning tilbyder, foretog bandet i perioden 1991-2002 en elektronisk drejning og inkorporerede i større og større grad computerprogrammering og samplere såvel live som i studieindspilningerne - en udvikling der kulminerede med albummet Rally Of Love (2002), hvorefter bandet valgte at holde pause.

Tilbage til rock-essensen
Da bandet i 2005 genoptog samarbejdet på albummet Drops & Kicks var de igen tilbage ved udgangspunktet - den gode rocksang med den traditionelle bas-guitar-trommer-instrumentering. Den tendens er bibeholdt på deres seneste album (Well You Know) Stuff Is Like We Yeah! fra 2008 som fik flot modtagelse af bl.a. Soundvenue, der kvitterede med imponerende 5/6 stjerner under overskriften "22-Pisterpirkko - tilbage til essenen" -L-

-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.