Hvad
Hvor
Hvornår

1-DAY HARDCORE SHOWDOWN

Billetter til 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN, 2013 København S

LØRDAG DEN 17. AUGUST blænder vi for 3. år i træk op for eventen 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN, der som vanligt foregår i København. I år er det Amager Kulturpunkt med deres 2 spillesteder - Amager Bio og BETA - samt deres hyggelige gårdmiljø, der udgør de fysiske rammer.

___ARTISTERNE___

MISFITS trækker på tematikker fra science fiction, horror- og ikke mindst B-film og koger det sammen i en musikalsk fusion der trækker ligeligt på punk rock, heavy metal, hardcore punk og 1950'er rockabilly! Ikoniske på alle fronter - i udtryk som i udgivelser - står bandet som én af de mest stilskabende artister indenfor alternativ musik og i sandhed en regulær institution!
LINK: https://www.facebook.com/Misfits

SICK OF IT ALL blev dannet med den klare hensigt at skabe vred, desperat hardcore, der sætter spørgsmålstegn ved den generelle dagsorden i verden. Det praktiserer bandet til stadighed - her godt 25 år senere. På alle måder banebrydende; både mainstream og undergrund og absolut en både old school og new school institution, som er essentiel at forholde sig til!
LINK: https://www.facebook.com/sickofitallny

WALLS OF JERICHO fra Detroit, Michigan er intet mindre end en institution i moderne metallisk hardcore. Frontet af Candace Kucsulain har bandet ikke blot én af de få frontkvinder i hardcore men de har også én af de voldsomste vokalister og indpiskere indenfor scenen. Sidste album, ”The American Dream” dateres tilbage til 2008, men WALLS OF JERICHO har varslet nyt!
LINK: http://www.facebook.com/WallsofJericho

THE PSYKE PROJECT fra København har netop udsendt deres 5. studiealbum – ”Guilotine”. Det er, som vanligt, et uhyggeligt udspil, der demonstrerer endnu en ny side af kvintetten. Selv betegner de det som ”Sludgy, Black-Metally, Post-Something”, hvilket er utroligt rammende. THE PSYKE PROJECT formår med hvert udspil at tweeke tidens toner og aldrig glemme hardcore-rødderne.
LINK: https://www.facebook.com/thepsykeproject

BROKEN TEETH! fra Manchester, England er i gang med at bryde med dagsordenen; en dagsorden, der nærmest dikterer at skelsættende hardcore-bands kommer fra USA. BROKEN TEETH!, der passende går under betegnelsen Manchester-hardcore, trækker på lige dele 90’er hardcore og crossover som kaster tankerne hen på Merauder og Biohazard.
LINK: http://www.facebook.com/brokenteethmanchesterhardcore

BEYOND PINK fra Malmö må betegnes som et ubeskrevet blad herhjemme - men med over 10 år på bagen men har efterhånden bidt sig fast i hjemlandet. Deres seneste album "Pride and Prejudice" fra 2012 vandt Manifestgalens pris for "Bedste Punk Album". Bandet kredser hyppigt om socio-politiske emner, sexisme og kapitalisme.
LINK: https://www.facebook.com/pages/Beyond-Pink/173271882726488

NO LOVE fra Vejle/Fredericia er absolut nyeste skud på den danske hardcore stamme. Faktisk så nyt et skud at der ikke eksisterer noget lyd på bandet endnu. Bandet er dog ikke i tvivl om referencerne; det er old school hardcore der nikker anerkendende til nogle af nutidens stærkeste profiler. Tænk en blanding af Madball møder Trapped Under Ice møder Expire.
LINK: N/A

SLÖA KNIVAR fra Malmö er snottet hardcore punk med melodisk flair og en aggressiv og allestedsnærværende indpisker af en frontfigur! Både deres selvbetitlede EP og deres 2 fuldlængder demonstrerer meget fint hvilken stil der dyrkes. Albummet "P.S. Du Suger" er netop udsendt og bandet kommer til at turnere heftigt resten af året.
LINK: https://www.facebook.com/pages/Slöa-Knivar/276995075735835

GREG BENNICK fra Seattle er måske bedst kendt i hardcore-kredse som frontmand i straight edge bandet TRIAL, men er derudover pris-vindende producer og forfatter, aktivist og ikke mindst key note speaker. De emner GREG BENNICK tager op i sine foredrag tæller bl.a. menneskelig kommunikation, frygt samt miljørelaterede mærkesager. Hans referencer dækker stort som småt.
LINK: http://gregbennick.com/

___HISTORIEN___

2012-udgaven, med knapt 500 mennesker inde, har givet god grund til event-gentagelsen samt troen på at tilslutningen kan blive endnu større. Ved hjælp af en bred vifte af internationale artister og internationale brancheorganisationer skal 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN være med til at gøre opmærksom på nogle af de essentielle mærkesager som dansk kulturliv er slem til at tabe på gulvet. Derudover skal eventen vanen tro samle nogle af scenens mest toneangivende og aktuelle artister hvor kreativitet, integritet og originalitet ikke blot er buzz words – men et decideret faktum!

___HVAD ER 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN?___
Eventen er en socio-politisk og kulturel begivenhed, der musikalsk set kredser om genrerne hardcore og punk i alle de forskellige sub-genrer afskygninger der findes. Fællesnævneren er engagement, intelligens, stillingtagen, respekt og et løfte om ikke at vende den anden kind til eller forblive stille. Der er plads til alle og alle er repræsenterede. 1-DAY HARDCORE SHOWDOWN er med til at vise et alternativ til dansk musik-kultur og samtidig informere om at der er gode grunde til at tænke over miljøet, begrebet ”alkohol-kultur”, fødevareindustrien, dyrerettigheder og menneskerettigheder for forhåbentlig at agere derefter og gøre en forskel. Alt dette uden en sløret parti-politisk agenda.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.